Гарячий ранок у Харківській області: російська ракета по Люботину, поранена жінка у Куп’янську

Фото: ДСНС

Ранок 1 квітня у Харківській області видався гарячим. Близько 10:15 мешканці Харкова почули досить потужний вибух. Згодом з’ясувалося, що це було відлуння російського обстрілу міста Люботин Харківського району області.

Про це Харків Times дізнався з коментаря начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова в етері нацмарафону.

За його відомостями, удар прийшовся по цивільній інфраструктурі. Про постраждалих наразі невідомо.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, сьогодні вранці росіяни вчергове обстріляли прифронтове місто Куп’янськ. Внаслідок обстрілу була поранена жінка 1966 року народження.

«Пошкоджена трибуна стадіону, приватні будинки», – йдеться у повідомленні.

На місці працюють слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки. Вже розпочато кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Також зранку сьогодні, 1 квітня, артилерійського обстрілу зазнало село Слобожанське Липецької громади Харківського району області. За повідомленням Головного управління ДСНС Харківщини, внаслідок влучання російських снарядів виникла масштабна пожежа.

«У результаті обстрілу частково зруйновані 2 покинуті складські будівлі. У них виникли пожежі загальною площею близько 100 кв. метрів», – повідомили в ДСНС.

Пожежу гасили близько трьох з половиною годин. Жертв та постраждалих немає.

Фото: ДСНС

Як повідомляв Харків Times, у ніч на сьогодні, 1 квітня, росіяни вчергове обстріляли пожежний підрозділ у прикордонному з росією населеному пункті Харківської області. А також пошкодили на Харківщині лікарню, дві автівки екстренки та меморіал воїнам Другої світової війни, мабуть, з великої поваги до «дідів, що воювали».